fejlec logo magyar    english   

salomeA fajtát Európa számos országában a meghatározó söripari sztenderdeket jelentősen felülmúló termőképesség és termőhelyi stabilitás jellemzi. A NÉBIH hivatalos vizsgálatai alapján két vizsgálati év átlagában nagy évjárati es termőhelyi stabilitás mellett szignifikánsan felülmúlta az összehasonlító fajták termőképességét rel. 15,9%-al.

Sőt a fajta esetében a nagy termőképesség nem minden, hiszen termese rendszerint mérsékelt fehérje tartalommal kiváló osztályozottsági paraméterekkel, jó hektoliter súllyal és stabil malátázási paraméterekkel párosul. A fajta jól bokrosodó típus, így kedvező körülmények között nagy kalásszámmal és átlag feletti ezermag tömeggel jellemezhető.

Vetésre a március hónap, illetve a hónap első két dekádja tekinthető a legmegfelelőbbnek. A vetés naptári időpontja országrészenként es talajtípusonként eltérő lehet. Vetését jó vetőagy eseten kötöttebb talajon 2-3 cm, lazább talajon és ha a magágy készítés kifogásolható, a 3-5 cm-es mélységben tartjuk a legmegfelelőbbnek.

Vetőmagból optimális körülmények között elegendő 4-4,5 millió db csíra/ha elvetése (180-210 kg/ha). Száraz vetőágy „megkésett” vetésidő vagy nehéz vetési körülmények esetén növelni kell 4,5-5,5 millió db/ha- ra a magszámot (210-230 kg/ha).

logo szurke © 2019 LAJTAMAG Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ÁSZF  
Cím: 9246 Mosonudvar, Bereki u.1.  
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: Impresszum  
facebookyoutubeinstagram Jogi nyilatkozat  
Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.