fejlec logo magyar    english   

seiwerth annaGyőrben és Szombathelyen került megrendezésre a Lajtamag Kft. két regionális partnertalálkozója, melyeken nagy létszámban jelentek meg kereskedő, vetőmag-előállító és vásárló Partnereink. Ezúton is köszönjük a részvételt Partnereinknek és Előadóinknak!

A rendezvényeken Seiwerth Anna és Seiwerth Márton beszéltek a Lajtamag Kft. jövőképéről és a további együttműködési és fejlődési lehetőségekről. Cégünk ügyvezetői elmondták, hogy folytatni kívánják az édesapjuk által megkezdett munkát, hiszen maguk is ebben nőttek fel, ebben van a jövőnk. A továbbiakban is számítanak minden Partnerre, akik eddig kapcsolatban voltak a Lajtamag Kft.-vel, vagy épp most kezdik együttműködésüket a céggel.

seiwerth martonRéder Richárd Nyugat-Dunántúlért felelős szaktanácsadó kollégánk tájékoztatta a résztvevőket a tavaszi vetőmagkínálatról. Bővebben esett szó az ES Mentor, SY Eliot és Steara szójafajták kiváló eredményeiről és kedvező árairól. Beszélt a hamarosan újként bevezetendő zöldtrágya keverékek kedvező hatásairól és a talajéletben betöltött szerepükről. Kollégánk kiemelte, hogy gazdák igényeinek megfelelő egyedi keverékeket is elő tudunk állítani.

Dr. Nagy Ida növényvédelmi szakmérnök és a Lajtamag Kft. növényvédőszer kereskedelméért felelős kolléganőnk ismertette a szója legújabb gyomirtási technológiáit. Beszámolt a 2015. és 2016. évi tapasztalatokról. Kiemelte, hogy a szója kapás növény, ezért akként is kellene kezelni. Fontos tudni, hogy a szója a gyomirtószerekre fitotoxikus tünetekkel reagál (fajtánként eltérő mértékben), ezért a vetést, a sorközművelést és a vegyszeres gyomirtást is ennek megfelelően tervezzük.

nagy idaGyőrben Légrády Gábor, Szombathelyen pedig Szabó Levente és kollégái tájékoztatták a megjelenteket az immár a Magyar Államkincstár által kezelt kifizetési aktualitásokról. Jelezték, hogy a kérelmek feldolgozása és a kifizetések folyamatosak, így a gazdák bizton számíthatnak a támogatási összegekre. Szó esett a zöldítéshez és a termeléshez kötött támogatások kapcsán felmerült problémákról. Mindkét helyszínen elhangzott, hogy a zöldítést leginkább a nitrogénmegkötő növényekkel (kb. 210.000 ha), ökológiai célú másodvetéssel (zöldtrágyázással; kb. 190.000 ha) és ugaroltatással (kb. 85.000 ha) teljesítették a gazdák 2016-ban.

Az előadások sorát Bányai Tibor zárta, aki elmondta, hogy a zöldítés, az AKG, a termeléshez kötött támogatások és a nem termelő beruházások kapcsán milyen szempontokat kell figyelembe venni a vetőmagok megválasztása során. Tájékoztatta továbbá a megjelenteket a zöldítés és a termeléshez kötött támogatások 2016. őszi és a várható 2017. tavaszi változásairól. Elmondta, hogy a zöldítésben a zöldtrágyanövények közé előreláthatólag új növények kerülnek felvételre, többek közt a négermag. Ez a változás láthatóan a piaci igényekre történő válasz az FM részéről.

Az előadásokat követően Partnereinket ebédre hívtuk, mely közben kötetlen beszélgetés folyt az elhangzottakról, terveinkről.

lajtamag rendezveny 2017

 

arlista

zoldtragya

szoja


csaladbarat logoszines 175

logo szurke © 2019 LAJTAMAG Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ÁSZF  
Cím: 9246 Mosonudvar, Bereki u.1.  
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: Impresszum  
facebookyoutubeinstagram Jogi nyilatkozat  
Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.